Hem
Kundrespons
Hyr Husbil
Husbilsmodeller
Vanliga frågor
Villkor
Boka / betalning
Kontakta oss

 Frågor & Svar -  USA


Hur är det att köra husbil i USA och hur fungerar den tekniska utrustningen?

Information om detta får du genom att titta på en videofilm.


Vad gäller för att få köra husbil i USA ?

Föraren ska ha fyllt 21 år vilket gäller alla modeller oavsett storlek. Moturis accepterar ett B-körkort eller motsvarande.


Finns det några restriktioner på camping - och ställplatser avseende fordonen ?

Vissa campingplatser tillåter inte större husbilar än 25 ft. 


Är det nödvändigt att reservera campingplats i förväg ?

Det beror på säsong och var i USA man befinner sig. På vissa ställen, i nationalparker och vid temaparker, kan det vara bra att boka i förväg för att vara säker på att få plats.


Är det stor prisskillnad mellan olika campingplatser ?

Kommunala campingplatser är generellt billigare än privata. Läget har också stor betydelse. I t.ex. Yosemite National Park är priset betydligt högre än på en liten campingplats på landsbygden. Priserna kan variera mellan $ 10 till $ 50 per natt. Gå in på GOODOLDSAM får du en uppfattning om hur det fungerar. Goodsamclub är en av USA:s större campingkedjor och alla Moturis kunder får med sig ett rabattkort som gäller på alla deras anslutna campingplatser. 


Kan man övernatta utanför campingar eller ställplatser ?

Det är inget vi rekommenderar, det har förekommit rån. 


Hur mycket bensin drar en husbil ?

Det beror på bilens storlek. En 25 ft:s bil drar mellan 23-33 liter per 100 km. Är husbilen större, 32 ft, drar den lite mer,mellan 25 - 35 liter per 100 km. 


Vad kostar bensin i USA ?

P.g.a. oroligheterna i Nordafrika är oljepriset f.n. mycket oroligt. Bensinpriserna är generellt betydligt lägre än i Europa men skiftar ganska mycket mellan de olika delstaterna. För att se det aktuella prisläget kan du gå in på GASBUDDYVilka kraftkällor finns i husbilen ?

Bilen är utrustad med en V 8 eller V 10 motor. Kylskåp, mikrovågsugn, ugn och spis drivs av propangas. A/C drivs av motorn under färd, vid stillastående antingen av en 110 V externanslutning eller av den inbyggda generatorn.


Vad betyder det amerikanska uttrycket för husbil, RV ?

Det betyder " Recreational Vehicle" .


2012/10